Waar kan je arganolie allemaal voor gebruiken?

Cosmetisch gebruik van arganolie

Huid

Cosmetische arganolie kun je op veel manieren gebruiken.

Je kunt de olie direct op je huid aanbrengen en licht inmasseren. Het voelt niet vet aan en trekt snel in.

Van nature werkt arganolie ontstekingsremmend en helpt hierdoor goed tegen het verminderen van acne, eczeem en psoriasis.

Door de vochtherstellende werking werkt het ook goed tegen een droge en geïrriteerde huid, voorkomt en vermindert het rimpels en zwangerschapsstriemen en maakt ruwe plekken als ellebogen en knieën weer zacht en soepel.

Haar

Voelt je haar droog en pluizig? Dan zorgt arganolie dat het weer zacht en glanzend wordt.

Verdeel een beetje olie over de haarpuntjes of gebruik arganolie als een haarmasker. Masseer je hoofd en haar met arganolie en slaap hier een nachtje mee. Spoel de ochtend erna uit en je haar is weer heerlijk zacht.

Culinair gebruik van arganolie

Puur gebruiken

Culinaire arganolie geeft een heerlijke smaak aan al je gerechten. Doordat de noten eerst licht geroosterd zijn geeft het een bijzondere nootachtige smaak.

Gebruik arganolie door de pasta en rijst of als heerlijke dressing.

Culinaire arganolie smaakt lekker bij heel veel gerechten maar vooral bij vis en salades. Vervang olijfolie maar eens door arganolie.

In Marokko wordt arganolie veel puur geserveerd bij het ontbijt. Gewoon als dip, om je brood in te dippen. Ook wordt er vaak een dipssaus van gemaakt genaamd amlou. Deze saus bestaat uit arganolie, amandelen en honing en het wordt vaak vergeleken met pindakaas.

Beter niet verhitten

Belangrijk om te weten: arganolie is niet om te bakken en braden.

Dit kan op zich wel maar door het te verhitten verliest de arganolie alle vitamines en mineralen en dat is zonde. Daar is het te kostbaar voor.

Het is dus beter de olie toe te voegen als je gerecht al bereid is. Zo behoudt het de speciale smaak en alle goede eigenschappen.